Za fiću 13.490 evra

Bez autora
Aug 10 2012

Kompanija "Fijat automobili Srbija" objavila je da će cena novog modela "500 L" u Srbiji biti 13.490 evra. "Fijat 500 L" zvanično je predstavljen početkom marta na Salonu automobila u Ženevi, a pre nešto više od mesec dana predstavnici specijalizovanih medija iz celog sveta imali su priliku da obave prve test vožnje u Torinu. Taj model se ekskluzivno proizvodi u Kragujevcu. U ponudi su dva benzinska motora koji ispunjavaju euro 6 standard, kao i jedan euro 5 turbo dizel motor. Osnovna verzija sa euro 6 benzinskim motorom (1,4 litra zapremine, 16 ventila i 95 konjskih snaga), šestostepenim menjačem i paketom opreme "pop" košta 13.490 evra.

Objavljen cenovnik za Kompanija "Fijat automobili Srbija" objavila je da će cena novog modela "500 L" u Srbiji biti 13.490 evra. 

"Fijat 500 L" zvanično je predstavljen početkom marta na Salonu automobila u Ženevi, a pre nešto više od mesec dana predstavnici specijalizovanih medija iz celog sveta imali su priliku da obave prve test vožnje u Torinu. Taj model se ekskluzivno proizvodi u Kragujevcu. 

U ponudi su dva benzinska motora koji ispunjavaju euro 6 standard, kao i jedan euro 5 turbo dizel motor. Osnovna verzija sa euro 6 benzinskim motorom (1,4 litra zapremine, 16 ventila i 95 konjskih snaga), šestostepenim menjačem i paketom opreme "pop" košta 13.490 evra.

Paket "pop" je veoma bogat i sadrži, između ostalog, elektronsku kontrolu stabilnosti vozila, kontrolu proklizavanja pogonskih točkova, sistem protiv blokade prednjih točkova i elektronsku regulaciju sile kočenja.

U paketu opreme nalaze se pomoć za kretanje na usponu, vazdušni jastuci za vozača i suvozača, bočni vazdušni jastuci, vazdušne zavese, centralna brava s daljinskom komandom, servo upravljač podesiv po visini i dubini, električni podizači stakala u prednjim vratima, podešavanje vozačevog sedišta po visini, kargo-boks i točkove od 16 inča.

Vozila ima i "start-stop" uređaj za motore "tvin-er" i "multidžet", koji štedi gorivo, tako što neprimetno isključuje motor kada je automobil u stanju mirovanja i menjač na leru, a automatski ga pali kada vozač pritisne papučicu kvačila.

Karoserija je dužine 4.147 milimetara, širine 1.784 milimetara i visine 1.665 mm, uz međuosovinski razmak od 2.612 mm.

Osnovni kapacitet prtljažnika je 400 litara, a sa sklopljenom zadnjom klupom čak 1.310.

Ponuda obuhvata 11 boja karoserije, tri boje krova (bela, crna i boja karoserije) i tri boje naplataka (bela, crna i aluminijum), što zajedno daje čak 333 kombinacije za personalizaciju vozila.

U gami motora "fijata 500 L", pored benzinskog motora od 1,4 litra, nalaze se turbo dizel "multidžet 2" (1,3 litra zapremine i 85 konjskih snaga) i "tvin-er" (sa 105 konjskih snaga).

Osim dobrih performansi i niske potrošnje goriva, ovi motori imaju i veoma nisku emisiju štetnih gasova – dva od tri (benzinci 1,4 i "tvin-er") već ispunjavaju buduće euro 6 standarde, dok je turbo dizel značajno ispred važećih euro 5 standarda, navodi se u saopštenju kompanije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik